Lähdettiin keskiviikko iltana Teuvalle mummolaan. Huomattiin, että yöajaminen sopii Onnille paljon paremmin. Sillon se nukkuu sikeästi koko matkan, mutta muuten pyörii ja hyörii ja sillä on tylsää. Mummolassa ekana puuhana koirat pääsi putsaamaan keittiön lattiaa ja vahtimaan ruokakomeroa. Niinkuin joka kerta:) Syödessä Onni ottaa rennosti, mutta Helmin täytyy vahtia koko aika kuka pudottaa tai antaa jotain. Torstaina tehtiin jälki. Homma oli vähän sählinkiä, kun koirat huusi autossa ja Helmi oli ihan täpinöissään. Onni nyt hökelsi mukana vaikkei tiennyt mitä tapahtuu. Helmi pääsi jäljelle, joka oli aika lyhyt. Hyvin Hemu ajoi jäljen. Sillä on aika hyvin keskittymiskykyä, eikä se enää vedä niin paljoa. Saa kulkea liina löysällä. Ja nyt jos Helmi erehtyy sivuun jäljeltä, osaa se itse löytää takaisin. Onnille tehtiin vain suora jälki, harjoitusjälkeä. Tämä oli vissiin toinen kerta vasta mejää Onnille. Sillä on tosi hyvin keskittymiskykyä! Vasta toka kerta eikä liina kertaankaan kiristynyt. Eikä erehdyksiä tullut yhtään. Toisaalta tuo oli vain suoraa, mutta sekin jotain(:

Perjantaina aamupäivä vaan oltiin ja illalla lähdettiin agi-kisoihin Kauhajoelle. Ihan Teuvan vieressä oli. Kisat oli melko pienet, ainakin sen osalta että oltiin TAAS ainoat medeissä. Noo eipä rupea tylsistyttämään jos aina saadaan kerätä palkinnot! Aluksi oli tarkoitus mennä vaan Onnin kanssa, mutta päätettiin taas Helmikin päästää kentälle. Odotellessa Onni päätti olla taas jätkä ja se otti silmätikukseen kaksi belggaria.. Niille piti sitten rähjätä aina kun törmättiin. Muille ei mitään, mutta ne oli muka niin hirveitä. Rata oli taas tottakai mölleiksi helppo ja esteitä 20. Laitan kotisivuille videot taas jossain vaiheessa. Onnin kanssa sai juosta taas kaksi rataa ja molemmilta hylly. Ihan tyhmässä kohdassa, mutta videoa katsoessa huomasin taas että ohjauksessa ihan selvä virhe. Helmi juoksi Onnin kahden vuoron välissä ja sai yhden kiellon, mutta muuten puhtaan radan! Yliaikaa tuli kuitenkin pari sekuntia.. Ylläri Helmille. Loppuradasta se näytti siltä, että olisi kuollut siihen paikkaan. Ihan läähpuuh koira (mukamas!). Helmi korkkasi sitten tuloksella 7,2 ykköspalkinnon! Eikös Onnin pitänyt olla se meidän agilitykoira? Helmi voitti vielä pokaalin ja ruusukkeen. Ikinä noin hienoa ollut mölleilemässä. Helmin taktiikka puri tällä kertaa. Hemu ajattelee, että muut hylätään kuitenkin ettei siellä radalla tarvitse juosta kovaa. Tähän asti toiminut ainakin!(: Meidän Laama on nyt saanut ykkös ja kakkossijan. Harmi että se on niin hidas:( Sitten kun on muita osallitujia, niin ei Helmi oikeastaan pärjää. Oli ihan kivat kisat, mutta kaikki oli jotenkin vähän tiukkoja. Tai tunnelma ei ollut niin rentoa, kun esimerkiksi viimekisoissa Orimattilassa. On ihan kiva, että vastustajat voi puhua keskenään, eikä ole niin kilpailuhenkeä! Mutta kisatilanteessa kukin keskittyy tavallaan(: Minulle toimii parhaiten vaan rentona olo, jos olen liikaa koirien kanssa keskenään "lämppäämässä" rupeaa jännittämään. Mielummin juttelen ja olen ihan normaalisti.

Lauantaina lähdettiin kotia kohti ja ajettiin päivällä. Sillon Onni ei mahtanut olla millään paikoillaan. Se pyrki koko aika pois auton takaluukusta ja yritti leikkiä minun kanssa. Yöllä siis seuraavan kerran ajellaan. Minä lähden huomenna viikoksi Norjaan, tulee ikävä koiria kyllä:( Hyvin nuo nappulat pärjäilee äitin ja isin kanssa kuitenkin. Pistetään tähän vielä pari kuvaa reissulta ja Helmin hienosta ensimmäisestä pokaalista!

1280674949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Magnusti-koikkerit (vertaa koirien karvanlaatua!)

1280674891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Höpsöt kaverukset

1280674856_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Helmi ei vissiin jakssanut poseerata kameralle