Heippa!

Ilmat rupeaa kylmenemään ja sadetta rupeaa tulemaan niskaan. Ei nuo koiratkaan jaksa aamulla aikasin lähteä rankkasateeseen kävelemään.

Onni kasvaa hirveetä vauhtia! Mietittiin, että tuleekohan siitä joku jättikoikkeri, kun nyt se on jo suunnilleen 30 senttiä korkea. Enään 7 senttiä pienempi kun Helmi. Toivotaan, että se kohta lopettaisi kasvupyrähdyksen. Onnin kanssa ollaan käyty pari kertaa pentuleikkikoulussa. Se ei kuitenkaan ollut ihan hyvä paikka, sillä Onni stressasi ihan kamalasti ja sen tuloksena vain astui ihanaa tyttöpentua. Kyllähän sitä välillä kanssa painittiin, mutta saatiin omistajat hävetä silmät päästä!:) Laittelen tänne kuvia ja videota, kun oma kone tulee korjauksesta. Ensi viikolla sitten alkaa pentukoulu. Onni on kanssa oppinut hyppäämään sohvalle! Helmi on nyt ihan pulassa, kun sillä ei ole mitään pakopaikkaa. Ihmiset on jo ihan hermona pojalle, kun sen mielestä on vain tosi kiva leikki, kun hyppää ja sohvalle ja sitten nostetaan alas. Ja sitten uudestaan! Kaipa tuo pentu jossain vaiheessa oppii että sohva on vaan Helmin reviiriä. No on se Onni jotain hyödyllistäkin oppinut. Kosketusalustaa ollaan treenattu, malttiharjotuksia tehty ja kontakti treenejä ja luoksetuloa. Plus jotain perus istumis-, maahan- ja seuraamiskäskyjä harjoteltu. Onnin eka rokotus meni tosi hyvin. Namit kun iskettiin kuonon eteen ei höppänä tuntenut mitään. Kaikki oli muutenkin kunnossa.

Helmi on viettänyt ihan perus elämää. Lääkärissä ei tullut mitään ihmeellistä, kyse oli ehkä vaan kuumuudesta tai stressistä. Agilitya ollaan treenattu, mutta eipä tuo kovinkaan siitä välitä. Täytyy miettiä, jos kokeiltaisiin mielummin tokoa tai sitten mejää. Sitä Helmi rakastaa yli kaiken. Se vaan vaatii aikaa minulta, kun jälkien tekeminen ei ole iha yksinkertainen homma. Agility jää nyt muutenkin vähäksi aikaa tauolle, kun Helmi sterilisoidaan noin kuukauden päästä. Ei sillä kyllä ole ollut juoksuja kun vaan kaksi kertaa koko elämänsä aikana, mutta varmuuden vuoksi leikataan, ettei tapahdu kohta mitään vahinkoja.

Hyvää syksyn-alkua koirakamuille!