Joo jos välillä tätäkin puolta päivittelisi! Kesä on vaan liian kiireistä aikaa, ettei edes kotisivuja ehdi (tai jaksa) päivitellä. Koirat ovat nauttineet lomasta täysin siemauksin! Helmiä vähän ärsyttää kyllä se, ettei se pääse heti aamulenkin jälkeen nukkumaan, kun kukaan ei lähdekään töihin vaan rupeaa touhuamaan omiaan. Helmi on meidän perheessä työnjohtaja, se tarkkailee jokaisia työtehtäviä ja on mukana hommassa. Onni on sitten se sählä, joka tärvelee aina hommat. Esimerkiksi nyt puutarharemonttia tehdessä tulee makoilemaan suoraan eteen ja innostuu kaivamaan vääristä paikoista. Kesällä on ehditty agiliidellä, mökkeillä ja ottaa ihan rennosti.

Juhannuksena suunnattiin Teuvalle mummolaan. Hemu pääsi ihanaan ruokakomeroon ja lihoi taas varmaan pari kiloa. Helmi on ihan mahdoton kerjuri aina mummolassa, kun se tietää, että tuhilta saa ruokapöydästä aina ruokaa. Koirat ovat hiffanut nyt myös esipesijän homman. Kun astianpesukonetta täytettiin olivat koirat heti skarppina, että ne pääsee nuolemaan lautasia ja aterimia. Käytiin myös parrassa uimassa, jolloin Onni päätti olla ihan kakara ja karkasi haukkumaan ihmisille.. Ihan tyhmää tollainen. Muutenkin se oli vähän villi lapsi. Helmi tapansa mukaan kahlasi pari kertaa ja haisteli tai istui sitten loppuajan rannalla. Mitään mokomaa uimista kannata harrastaa! Juhannuksen jälkeen mentiin perhetuttujen mökille. Siellä molemmat sai juosta vapaana metsissä. Onni pysyi nätisti hallinnassa, mutta Helmi otti kerran ja lähti oikein kunnolla. Tunnin päästä se palasi ihan mustana, eli oli ilmeisesti ollut naapurin notskilla. Sen jälkeen tytteli vietti mökkeilyn pitkässä narussa. Mitäpä hölmöilee tuolla tavalla. Rannassa oli laituri, jolla Helmi käyskenteli melkein kaikki päivät. Sen intohimo on nimittäin kalastus! Mikään ei ole parempaa Hemun mielestä. Iskä kalastaa kalan, sitten Helmi tappaa sen ja laittaa laiturille paistattelemaan päivää. Välillä Helmi käy aina tarkistamassa onko kalat kunnossa. Kalat on ainoa asia minkä perässä Helmin voi huijata uimaan. Jos vien yhden sen saaliista veteen tulee Hemulle paniikki ja sen on pakko hakea se. Voi olisi tuo mökkeily koirien elämää. Se vaan ei ihan onnistu täälä kaupungissa. On tässä paljon metsää vieressä, mutta jos koirat saisi viipottaa sielä miten lystää, olisi ne onnellisia. Ainakin Helmi, luulisin että Onni pyörisi aika paljon meidän jaloissa. Mökiltä lähdettiin agikisoihin Hau Openiin helsinkiin illaksi. Onnin meno meni aika sählingiksi ja virhepisteitä tuli 45:D Aika hyvä saldo! Yksi hylly oli 15 ja niitä tuli kaksi kappaletta. Onni saattaa olla vielä liian kokematon pitkille radoille. Mutta kyllä oli hyviäkin hetkiä. Toinen hylly tuli ainakin siitä, että minä koskin Onnia. Se rupesi taas räkyttämään ja päätin rauhoittaa sen ottamalla korvien takaa kiinni. Sen jälkeen saatiinkin hyvä putki. Toista hyllyä en muista. Ajasta ei ole tietoa, kun en jaksanut jäädä odottamaan tuloslappusta. Ei oltu sentään vikoja vaan tokavikoja! Tässä linkki vielä rataan.

Viime sunnuntaina kävästiin Agirodussa. Oli hauska tapahtuma, kuumuus vaan verotti aika paljon voimia koirilta ja ainakin minun kohdallani omistajalta! Hyvin Onni jaksoi kuitenkin juosta. Eikä temppuillutkaan mitään ihmeellistä. Olin TOSI tyytyväinen meidän rataan. Saatiin yksi hylly ja kolme virhettä. Puomin alastulokontakti oli meille eka virhe ikinä. Täytyy näköjään ruveta treenaamaan sitä enemmän. En olekkaan niin paljoa kiinnittänyt huomiota kontakteihin. Kaksi muuta virhettä oli kieltoja. Molemmat oli iha omia mokia, kun katsoo videota huomaa ihan selkeät virheet. Mutta olen tosi tyytyväinen meidän suoritukseen, jos miettii Onnin ikää ja minun kokemusta. Helmin ohjaaminen oli ihan erilaista, ja sen kanssa ei päästy kun kymmenen esteen sarjoihin. Täytyy nyt itsekin sanoa, että olen kehittynyt tosi paljon ohjaajana Onnin myötä. Joitain kuvioita on vielä vaikea sisäistää radalla, mutta pikkuhiljaa tästä noustaan! Meidän joukkueen sijoitusta en tiedä, koska ei jääty niitä odottelemaan eikä niitä ole missään netissä. Täytyy odotella ASBia. Sinne ne kait tulee? Koikkereita oli hyvin paikalla ja varsinkin Petteri oli hyvässä tunnelmassa! Oranje koohoneilla oli hyvät kannustusjoukot:D Onnea viellä tääläkin muuten kakkossijasta junnuille! Ensi vuonna olisi tarkoitus mennä kisaaviin Luppiksien kanssa, jos kaikki pääsee aloittamaan kisaamisen. Uskon kyllä, että näin käy. Mutta meillä oli Onnin kanssa ainakin hauskaa ja oli todellakin kannattava reissu! Minun serkku oli ottamassa kuvia tässä linkki niihin. Jos otat kuvia omaan käyttöön laitathan allekirjoituksen Marko Harjuketo!!