Hui kamala kun tänään päivällä oli ulkona kylmä! Ei kauaa viititty ulkona oleskella, kun koissut nosteli tassuja. Onnia helpotti jonkin verran se, että se pääsi juoksemaan oikein urakalla Pepe-kaverin kanssa. Helmi taas tassutteli perässä. Pepen "isosiskoa" Adaa ärsytti se, kun Pepe oli vaan hurmoksessa Onnista eikä yhtään hänestä. Adan piti sitten koko lenkin ajan äristellä leikkiville pojille.

Lenkin jälkeen meillä oli hirveä kiire, piti ehtiä bussilla tokoon. Minulla on aina keskiviikkoisin vaan tunti aikaa lenkittää koirat ja laittaa kamat valmiiksi koulun jälkeen. Matka oli vähän epämukava kylmyyden takia. Tämä päivä tuntui ihan hirmu kylmältä, vaikka se oli ihan samanlainen mitä muutkin. Ehkäpä se johtuu siitä, että olen itse kipeänä. Tokossa tänään harjoiteltiin toko-hyppyä, oikealle ja vasemmalle kännöstä sekä seuraamisesta seisomaan jäämistä. Oikeastaan ihan samat hommat mitä viimeksikin. Onni osaa jo hypyn ilman mitään käsi- tai äänimerkkejä, varmaankin agilitytreenauksen ansiosta. Tunnin alussa seuraaminen on hirveän tarmokasta, mutta lopputunnista ei millään jaksaisi poika seurata. Pitäisi kai itsekin tajuta, että se on vielä lapsi ja tarvitsee taukoja. Itse kun haluaisi käyttää kaiken mahdollisen ajan hyödyllisesti, kotona kun ei hyviä tiloja seuraamiselle ole. Tokoillessa meni siis hyvin. Kotimatkalle oli pakko soittaa isä hakemaan, kun Onnikin nosteli jo kahta jalkaa kerralla. Voi meidän pikkuista poikaa:)

Helmillä kävi pari päivää sitten hauska juttu. Kun me ihmiset rupesimme katsomaan, että miten Hemun korvat ja kaula ovat ihan rasvaiset. Kyljessäkin oli vähän rasvaa. Siinä ehdittiin sitten spekuloimaan kaikki mahdolliset jutut läpi. Ajateltiin jopa, että valuuko Helmin korvista jotain märkää. Lopulta syy selvisi! Lohesta oli valunut rasvaa jääkaapin alatasolle. Sitten joku oli mennyt jääkaapille ja Helmi siinä välissä oli ehtinyt rynäämään itsensä nuolemaan tätä rasvaa ja näköjään ehtinyt kylpeä siinä kokonaan! Aisa selvisi ja Helmi pantiin nopsasti pesulle. Nyt on sitten puhdas tyttö, mutta kaasuja Helmi päästelee edelleen joka ilta meidän omistajien suureksi illan-iloksi.

Sain vihdoin otettua Onnista kuvan ruusukkeiden ja pokaalin kera. Myös Pepen kanssa ulkoolta tarttui yksi ainoa onnistunut otos.

1264625887_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Pepe ja Onni

1264625931_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Onnin saalis Turusta