Viime päivinä meidän huushollissa on ollut pikkuinen toipilas. Helmi sterilisoitiin viime viikon torstaina. Leikkaus meni hyvin ja toipuminen leikkauksesta on toistaiseksi sujunut mallikkaasti. Ensimmäisenä iltana Hemu oli tosi kipeä ja ihan sekaisin kipulääkkeistä. Helmille ei voi tromposytopenian takia antaa tulehduskipulääkkeitä vatsahaava riskin takia, joten särkylääkkeet ovat opiaattipohjaisia ja siksi melko tuhtia tavaraa. Kaulassa oleva kauluri aiheutti myös Helmille pienoista panikointia, joten olemme päätyneet  pitämään Helmillä t-paita + pöksy yhdistelmää haavan suojaamiseksi. Lauantaina poistimme haavan peitteenä olleen laastarin ja se oli myös operaatio sinänsä. Äiti syötti Helmille nakkia ja minä poistin laastaria sentti kerrallaan. Teki oikein itsellekin pahaa, kun ajatteli herkillä alueilla olevaa tiukkaa haavasuojaa ja sen pois repimistä. Auts!! Ruoka alkoi maistumaan Hemulle heti seuraavana päivänä ja ensimmäinen kakka tuli tänään sunnuntaina. Kakkiminen selvästi tuntuu ikävältä Hemusta, mutta kaikkein eniten harmittaa ulkona pidettävä suoja haavan ympärillä. Keksimme laittaa jostain arpajaisista voitetun koirien heijastin liivin väärinpäin haavan päälle suojaksi. Uni on vielä parasta lääkettä ja ihmisten mikrossa lämmitettävä kauratyyny lämmittää mukavasti pientä potilasta.

Onni porskuttelee edelleen polleana poikana. Onni on oppinut jo pari viikkoa sitten nostamaan koipea ja sitä taitoa hän ahkerasi käyttää lenkeillä; pisut kyllä yleensä lorotellaan kerralla lenkin alussa. Onnin hampaat ovat vaihtumassa, mutta yhtään hammasta ei ole saatu talteen. Helmiltä saatiin aikoinaan melekin kaikki. Painoa Onnilla on n.8 kg ja säkä on n.36-37.

Onnista on kyllä tullut koko perheen lussukka. Kun Hemu ei koskaan ole nauttinut rapsutteluista tai silittelyista niin tämä poika se nauttii sitäkin enemmän. Onnin suurta hupia on köllötellä sohvalla ja pureskella omia lelujaan ihmisten kainaloissa ja kyljissä. Unet nukutaan yleensä selällään nautinnollisesti välillä kylkeä käännellen. Osaa Onni kyllä olla melkoinen riiviökin. Välillä päristään oikein tosissaan ihmisille eikä uskota yhtään mitään. Muutaman johdonkin se on ehtinyt tuhota. Onnille ei kyllä voi olla kovin pitkään vihainen kun se katsoo pää kallellaan ja "lupaa olla ihan kiltisti". Ai niin, lauantaina Onni päätti metsässä kunnostautua syömällä sitä itseään eli pa..aa. Lauantai päivän aikana Onni sitten oksensi ihan kunnon pökäleitä. Ei tehnyt sinä päivänä paljon mieli pussailla meidän pikkujätkää. Piha-agilitya olemme harrastelleet Onnin kanssa ja kepit sujuvat jo tosi hienosti, putkeenkin mennään intoa puhkuen kun sitten saa leikkiä jollain kivalla lelullaNauru

1255878848_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Onni ja Helmi köllöttelee rahilla.

1255879112_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Pikkuinen potilas t-paita päällä.

Hännänheilautuksia kamuille!

T:Sofia, Helmi ja Onni