Nyt ollaan sitten pyöritty kiitettävästi agikisoissa, ja tuliaisina niistä lelu ja huomaus, että Onnin kanssa pitää käydä rutkasti enemmän hulinavilinä-ympäristössä. Pojalla oli kovin meno päällä, mutta ei siihen toivottuun suuntaan.

Sunnuntaina sovittiin Suvin kanssa, että nähdään Purinalla kun medien hyppyrata alkaa. Meillä taas "yllätykseksi" lähtö venyi ja kiire tuli. Kiirettä ei nyt muuten ollut, mutta Keira piti nähdä, joka oli vuorossa heti melko alussa. Purinalle tultua kaikki oli ihan kaaosta. Parkkipaikalla en saanut mitään kontaktia poikaan, mietin vaan mitä sisälläolo sitten olisi. Sisälle mentyä tilanne ihan sama. Onnin henki rahisee ja tassut viuhoo ilmaa. Pieniä kontakti treenejä saatiin tehtyä kunnes taas ohi meni maailman ihanin koira! Aikaa meillä meni varmaankin noin tunti ennenkun korvat alkoi löytyä. Sen jälkeen kontakti löytyi hyvin. Käytiin sitten ostamassa Onnille retuutus-lelu myymälästä. Sitä Onni rakasti yli kaiken! Kun se oli kädessä mikään muu ei kiinnostanut ympärillä. Siitä tulee meidän agilitylelu nyt sitten:) Loppuvaiheessa, en tiedä johtuiko väsymyksestä vai mistä, Onni rupesi haukkumaan yleensä radalle tai muille koirille. Onneksi ne ei ollut niin kamalia räkytyksiä kuitenkaan. Lopulta jäi hyvä fiilis kisoista. Kunhan Onnin kanssa tarpeeksi aikaisin menee paikalle kaikkiin tapahtumiin saa sen rauhoitettua.

Tänään meidän oli tarkoitus mennä mätsäriin, joka oli ihan purinan vieressä. Paikalle mentiin vähän skeptisesti sään suhteen. Mätsäriä oltiinkin jouduttu siirtämään vähäsen ja väkeä oli ihan hirveästi! Ihmeteltiin kovasti, kun joka puolella oli ihan loskaista ja ihmiset silti vain halusivat juoksuttaa koiriaan. Päätettiin, että mennään mielummin katsomaan vieressä olevia agikisoja, kun seisoskelemaan loskaan. Agikisoissa pian oli alkamassa medien agirata ja Ellu ja Remus olivat kisaamassa. Päätettiin jäädä katsomaan se. Tänään huomasi heti, että eilen oltiin jo Purinalla. Kontaktin sai melkein heti halliin tultua. Nyt räksytys oli sitten ihan kamalaa. Onnin piti haukkua radalle koko aika. Ja parille ohi menevälle koiralle. Remukselle Onnin piti myös kerran murahtaa.. Ihmettelen sitä, että se kehtaa vanhemmalle koiralle. Mutta Remus on aina niin kiltti Onnia kohtaan, että Onni ajattelee, että se on helppo voittaa. Ihan tyhmää tämä koiran logiikka. Voisiko kaikki mennä sulassa sovussa keskenään? Myöhemmin, kun Remuksen perheen isä rapsutteli Onnia, rupesi Onni murisemaan. Ylähuuli ei noussut eikä mitenkään yrittänyt mitään tehdä. Oliko se sitten leikkimurinaa, kun Onni oli siis miestä vasten moikkaamassa. Vai oliko se uhoilua, kun miehessä oli Remuksen hajut. Ainakin kun me moikkaamme Onnia, se saattaa innostuksissaan ruveta murisemaan ja leikkiessään leluilla tai muuten se päästää aika kovaa murinaa. Taitaa tosiaan olla uhmaikä tulossa, juuri kun päästiin eroon murkkuiästä. Ainakin tähän saakka on uroksen omistaminen ollut hankalampaa kuin nartun:) Itseltä vaan vaatii tosi kovaa kuria. Täytyy ottaa luulot pois uhoilevalta pikkupojalta. Raukka näyttää niin naperolta, mutta yrittää olla jotain mitä sen ei tarvitsisi olla! Ellun ja Remuksen rataan ei ehditty keskittymään niin hyvin, koska Onni juuri sähläsi silloin jotain, mutta kaipa ihan puhtaan radan saivat. Helmikin oli muuten mukana, ja se käyttäytyi tosi mallikkaasti. Hävetti vaan vähän urheilukisoissa olla ylipainoisen koiran kanssa.. Eilen aloitettiinkin Helmin laihari. Tavoitteena käydä joka päivä juoksemassa. Eilen tehtiin noin kilsan lenkki ja tänään kahden. Hyvin tyttö jaksoi. Eläinlääkäri sanoi kyllä, että runsas kävely saattaa rasittaa niveliä, joten varmasti myös juokseminen rasittaa. Mutta ruokaa tuo saa jo puolet ihannemäärästä. Eli siitä ei voida tinkiä, uiminen olisi parasta. Katellaan sitten kesällä.

Tänään matkalla kotiin pysähdyttiin Vanhan kaupungin koskelle katsomaan tulvaa ja lenkkeilemään. Hienosti koski kohisi eikä koirat ollut moksiskaan. Koiriakin oli tosi paljon katsomassa, Onnin kanssa meni ohitukset hienosti. Koskenrannalla kävelyn jälkeen mentiin kahville ja koirat istuivat nätisti vieressä tapittaen ihania donitseja.